perjantai 10. joulukuuta 2010

On ahkeroitu

4.luokkalaisten kanssa ommeltiin kauppakassit. Kassien ompelussa kerrattiin ompelukoneen käyttöä, opeteltiin lukemaan työohjeita, mittaamaan, kääntämään ja ompelemaan päärmeitä. Myös silityraudan käyttöä harjoiteltiin.7.luokkalaiset ompelivat itselleen hupparit.Hupparin tekemisessä harjoiteltiin kaavan valintaa,kaavan muokkausta oman mallin mukaiseksi sekä työohjeen seuraamista oma-aloitteisesti ja itsenäisesti. Huppareissa harjoiteltiin hupun tai kauluksen kiinnittämistä, vetoketjun, taskujen ja resoreiden ompelua itse suunnitellun mallin mukaisesti.
Osa 8.luokkalaisista neuloi lapasten sijasta Röllipeikot.He innoistuivat neulomaan nukkeja vapaa-ajallaan.5.luokkalaiset tekivät joulukoristeiksi enkeleita ja tonttuja.
Lisää 8.luokkalaisten itsevärjätyistä kankaista ommetuja laukkuja.

5.luokkalaiset tekivät ballerinatossut, joissa harjoiteltiin aina oikein -neuletta ja neljällä puikolla pyöröneuletta.9. luokkalaisten syksyn lankatyön tavoitteena oli opetella silmukoiden laskeminen neulevaatteesee ja valmistaa vaate. Tässä virkattu vauvan takki.Tästä villatakista tekee todella suloisen siniset sydän napit.

Tässä villatakissa näkyy kaunis palmikkokuvio.

Pienelle siskolle tehty villapaita.Hihassa näkyy kauniina yksityiskohtana silmukoiden jäljentämisellä tehty sydän.
Kaulukseen tehty palmikkoresori näyttää kivalta.
8.luokkalaiset halusivat neuloa lapaset peukalokiilalla ja kapealla nauhakavennuksella.Lapasiin tehtiin myös kauniit kirjoneulokset.
Sivun päivitti Milla. Kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti