perjantai 25. maaliskuuta 2011

Housuja, hattuja ja vähän muutaIhan ekaksi täytyy sanoa, että en ole syyllinen siihen, että kuvat menevät välillä latauksen aikana kuperkeikkaa. Kun valitsen kuvan niin se on oikeassa asennossa ja kas! latauksen jälkeen miten sattuu. Sellaista elämä on: aina ei mene ennakkosuunnitelman mukaan.

Tässä ihan vihoviimeisiä 9.luokan neulevaatteita: suloinen vauvan jakku.Tämäkin open työpöydän kuva keikahti outoon asentoon, mutta ehkäpä osaat katsoa, mitä opella on ollut päällimmäisenä pohdinnan alla.

Tikkutyönä tehty peite on tämän kevään ysien suursuosikki. Kutistamista ja silittämistä riittää. Oona ja Satu ovat leikanneet kappaleet peittoon ja ompeluvaihe alkaa.Jenni tekee lopputyönä vuoritetun jakun ohuesta sametista. Aurinkovärjätystä ja applikaatiokuviolla somistttu penaali on myös Jennin tekemä.Lady Gaga on Riinan suosikki.
Reetta on saanut kesämekkonsa valmiiksi, mutta ompelee vyönauhan mekon koristeeksi ruskeasta satiinista. Tiia on ommellut jo housut ja nyt on vuorossa korsettiyläosa.

Voiko nämä kynnet olla sattumaa? Tämän TÄYTYY olla suunniteltua!


Neljännellä luokalla opeteltiin neulomaan. Jokainen loi 30 silmukkaa Novitan Puro-langasta. Sitten neulottiin, kuka hitaammin, kuka joutuisammin. Kahdeksan viikon kuluttua kaikki osasivat neuloa aina-oikein -neuletta. Sitten alkoi suunnittelu, mitä neuletilkuista- hyvin eri kokoisista ja laadultaan vaihtelevista- voisi tehdä.
Opella oli ideoita ja oppilaat kehittelivät lisää. Tuli hattuja, maskotteja,kännykälle pusseja (alakoululaiset kuljettavat kännyköitään repussa, ei housun taskussa niinkuin yläkoululaiset) ja Tomi neuloi pitkän kaulahuivinkin. Kouluavustajan apu mahdollisti näin monipuoliset työt, luokassa on 16 innokasta neljäsluokkalaista, joiden taidot eivät vielä vastaa suunnitelmien lennokkuutta. Kiitos kouluavustajille!
Haaremihousut ovat kevään suosikkivaate. Ja miksi ei: housut näyttävät todella mukavilta. Jos en olisi näin vanha, ompelisin heti tuollaiset. Tässä Annin ja Lindan haaremihousut. Ohje Suuri Käsityölehdestä, vuoden 2010 viimeinen numero.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti