perjantai 27. toukokuuta 2011

Lisää valmiitaMitäs sanotte näistä? Aika kivoja, eikös vaan?
Riina ompeli kesämekon. Tummalla vyöllä vaatteen ilme muuttuu toiseksi. Kiva idea.
Nopeimmat ovat muistutelleet mieliin makrameesolmuja ja kasiluokkalaisille opetin helmikudontaa.
Alakoulussa neljännellä luokalla ommeltiin ostoskassi markiisista. Aika vaativa (paksu) materiaali, mutta vanhempien toivomuksesta tilasin markiisia myös ensi vuoden neljäsluokkalaisille. Joukossa on aina joku originelli, joka haluaa suunnitella oman mallin. Tässä Antonin persoonallinen laukku, jonka kuvan blogger lataa itsepäisesti väärään asentoon. En jaksa väitellä bloggerin kanssa, olkoon nyt näin.

Unisieppareitakin tehtiin: siihen sai uppoamaan metrikaupalla ketjusilmukkaketjua.Jennin samettitakki. Monenlaista vaihetta oli tämänkin vaatteen ompelussa, mutta valmista tuli.

MYös Elmerin laukun kuvat latautuvat vääriin asentoihin. Mutta ehkäpä Elmerin taidot suunnittelijana ja suunnitelman toteuttajana käyvät ilmi näinkin.

Viideswluokkalaisten tytööjen värikkäitä collegehousuja. Lahkeensuihin ommeltiin resorit.Sonjan kirjontatyö on tehty silkkitilkuista. Harmi, etteivät värit hehku kuvassa niinkuin luonnossa.Roosa teki pyyhesarjan, jonka koristeli virkatulla pitsillä.Tilkkupeittojen reunakkeita on käännetty kymmeniä metrejä, sen verran isoja peitteitä tytöt ovat tehneet.
Sonjan silkistä ommeltu juhlamekko, siististi ommeltu, sopivaksi sovitettu. Mutta se loppusilitys: ensi vuonna otan silityksen oikein sydämen asiaksi.

Muuten, puuvillan hinta on noussut niin, että se hipoo jo silkin hintoja. Ainakin kangastukuissa, josta kankaat tilaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti