perjantai 27. toukokuuta 2011

Lisää valmistuneita
Tässäpä näitä, seiskaluokkalaisten housuja ja pari hametta. Paljon oli töitä ja vähän tuli kiirekin, kun tunteja meni joka ryhmältä hulppeasti kaikkeen muuhun: käsitöitä on vaan kerran viikossa ja siihen kun sattuu jotain muuta, niin se tuntuu heti työn edistymisessä. Mutta valmista tuli ja hyvännäköisiä vaatteita kaikki.

Paljon on tullut seiskoille uusia asioita: kaavan valintaa oman koon mukaan ja kaavan muuntelua oman mallin mukaiseksi. Kankaan leikkaamista ja vaatteen yksityiskohtia: taskujen valmistamista, vetoketjun ompelua, napinläven valmistamista yms. Juuri, kun työskentely alkaa sujua ja oppilaat alkavat tuntea oppimisen ja onnistumisen iloa tekstiilityön tunneilla, niin kaikille yhteinen käsityö loppuu. Onneksi osa jatkaa tekstiiliyön opskelua valinnaisena.

Nämä työt ovat 9.luokan valinnaisryhmän töitä. Tilkkutyönä tehdyt ISOT sängynpeitot olivat tänä vuonna ysien lopputöiden suursuosikkeja. Peittojen koosta saat käsityksen, kun vertaat peitettä opettajaan, joka pitelee peittoa. En ole iso ihminen, mutta silti...

Johannan villakirjontatyö on myös hieno, kaunis sommittelu, kauniit värit.

Alakoulun viidesluokkalaiset ompelivat itselleen yksinkertaiset väljät housut. Nopeimmat tekivät omatoimisesti penaalit Söpöä -kirjan ohjeilla.
Heli ompeli vaunupeiton ja tyynyliinoja, joissa seulalla painetut Nasun kuvat. Sallan "minuuttimekko" valmistui kahdella kerralla, neljässä tunnissa. Ohje Surrur -kirjasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti